Viking? Hoezo?


Van ‘t weekend ben ik uitgemaakt voor Viking der Letteren. Aanleiding: een overzicht christelijke literatuur in het Reformatorisch Dagblad (http://www.refdag.nl/dossiers/overzicht-dossiers/boeken/christelijke-literatuur). ‘Viking met leeuwenmanen’, typeerde de krant. Dat laatste is niet nieuw. Jaren geleden vroeg een meisje in gemeente waar ik regelmatig als voorganger kwam, ‘s morgens voor kerktijd aan haar moeder: ‘Mama, hebben we vandaag weer dominee De Leeuw?’ De moeder moest even diep nadenken, maar toen ze zag wie er voorging – vertelde ze na de dienst grinnikend – kon ze de vraag wel plaatsen.
Maar waar die Vikingassociatie vandaan komt…
De bovenstaande foto heeft trouwens in een Franse krant gestaan. Tijdens een reis naar Denemarken met een internationaal gezelschap van journalisten, bleek er zo gauw geen acteur voorhanden die een viking kon spelen voor de foto’s. Er volgde een typisch gevalletje typecasting :)
Nou, een grote groet dan maar van
De Viking der Letteren…

 Geef een reactie

(required)

(required)

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2012 Rien van den Berg