Hoe concentreer je je op het schrijven? Met een mooie vrouw, vier kinderen, hun vriendjes en vriendinnetjes en een hond om je heen? Gordijn dicht (zogenaamd tegen het zonlicht op mijn beeldscherm, maar stiekem ook om het uitzicht te beperken), en… koptelefoon op. Een hele goeie, ooit van het team van Radio 1 gekregen voor het inspreken van gedichten (vooral als Dichter op de Zondag). Maar nu klinkt er uit de koptelefoon heel andere muziek. Canto Ostinato (de bekende uitvoering op de vier vleugels) van Simeon ten Holt. En sinds een tip van Jaap Cramer gisteren ook af en toe wat prachtige orgelstukken van Marcel Dupré.
Canto Ostinato is inmiddels ook in Aslander III terechtgekomen. Aslander had dat natuurlijk weer niet in de gaten. Van muziek heeft hij ook al geen verstand. Het blijft een rare held.

  2 reacties aan “Canto Ostinato luisteren helpt”

 1. Dag Rien,

  Inmiddels hebben mijn dochter van 17 en mijn echtgenoot ‘Aslander’ (deel 1) gelezen, ieder in een dag. Deel 2 hadden we elkaar voorgelezen. Ja, en nu smachten we naar het vervolg. Geen tijd voor een nieuwe blogbijdrage betekent hopelijk dat al je vrije tijd in het schrijven gaat zitten ;-) . Hartelijke groet uit Nunspeet!

  • Ha dat doet me goed. Het is momenteel zo druk met andere dingen dat ik aan het voltooien van Aslander 3 nauwelijks toe kom. Ik moet eerst zelf ook maar eens dominee worden, en de studie vergt veel.
   Het goede nieuws is dat ik deze zomer wel op onderzoek uitga in Servië, waar Aslander uiteindelijk terecht zal komen. Daar vindt de ontknoping plaats. En ik ga binnenkort uitzoeken welke plekken en mensen daarbij een rol kunnen spelen.
   Ik hoop maar dat jullie nog een tijdje geduld kunnen opbrengen…
   Rien.

 Geef een reactie

(required)

(required)

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

   
© 2012 Rien van den Berg