Even een update voor de lezers die zich afvragen waar Aslander III blijft. Mijn studie vergt momenteel alle tijd die ik heb, maar afgelopen zomer ben ik toch bezig geweest met Aslander, en zelfs met het vervolg op deel III. Ooit zal het verhaal namelijk eindigen in het land van Mila, Servië. En ook op de berg van Mila, Tara. Ik heb er geslapen, ik heb de mist langs haar boomtoppen zien trekken, de hitte op haar flanken voelen branden en de donderbuien door het dal van de Drina horen trekken, vijf keer heen, vijf keer terug, totdat het geluid wegstierf in de verte. En ik heb het klooster bezocht waar ik ooit een icoon heb gekocht, en waar Aslander uiteindelijk ook terecht zal komen. Ik heb daar een bijzondere ontdekking gedaan, iets dat wonderlijk mooi klopt bij Aslanders wereld tot dusver, letterlijk een spiegel, dus een perfecte omkering van de situatie in zijn kerk in Leiden.

Klooster Raca, Tara


Een tijdpad? Ik hoop dat ik volgend najaar deel III, Thera’s erfenis, kan afronden. Maar, zoals gezegd, eerst de studie.

  Een reactie aan “Mila’s berg”

  1. Zat er laatst weer aan te denken toen ik de stofomslag van deel 2 ergens in huis zag slingeren. Maar goed, we moeten dus even geduld hebben. Suc6 met de andere prio’s!

 Geef een reactie

(required)

(required)

Je kan deze HTML tags en attributen gebruiken: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

 
© 2012 Rien van den Berg