Ben je net lekker aan het schrijven, doet Mila ineens iets dat ik niet zag aankomen. Dat is toch een mens met rare trekjes hoor. Je denkt hoofdstukkenlang dat ze een bepaalde kant op denkt, en als het erop aankomt, doet ze iets volstrekt onvoorspelbaars. Niet alleen voor Aslander, maar ook voor mij is Mila iemand die je met fascinatie volgt, en tegelijk weet je diep in je hart dat Thera zinnige argumenten heeft om Mila toch niet helemaal te vertrouwen. Hoe dan ook: momenteel draait ze dus ook mij als schrijver een loer.
Ik ben heel benieuwd waar dit verhaal nu weer heen gaat…

 
Het laatste gezicht_zwart

Zojuist kreeg ik de najaarsaanbieding van Uitgeverij De Vuurbaak/Plateau binnen. Met daarop het omslag van Aslander II: Het laatste gezicht. Op het omslag staart een jnoge vrouw je aan met iets onbestemds in haar ogen. Zij is het slachtoffer van een seriemoordenaar, maar anders dan de andere slachtoffers heeft ze het overleefd. Niet ongeschonden, zoals in het boek zal blijken. Maar de moordenaar is niet gepakt en zij is de enige kans om dichter bij de oplossing van de moord te komen.
In de discussie rond het omslag van de eerste Aslander (moest er nu een wit of een zwart omslag gekozen worden?) kwam Peter de Uitgevert met een briljante oplossing: beide. Maar ja: hoe doe je dat dan bij deel twee. Je kunt dezelfde discussie opnieuw beginnen.
Maar je kunt ook dezelfde oplossing opnieuw kiezen. Hoe? Want de oplossing was eigenlijk nogal duur, maar dankzij het enorme aantal kon het wel. De oplage wordt hoogstwaarschijnlijk niet opnieuw 23.000 stuks… Die van de eerste druk niet tenminste.
Peter zou de Uitgevert niet zijn als hij daar niet iets creatiefs op had verzonnen. Ja, je kunt straks in de boekhandel kiezen. Hoe?
Dat zie je straks wel :)

© 2012 Rien van den Berg