Het Koninkrijk der Nederlanden kent twee Rijkstalen: Nederlands en Fries. Maar ook andere talen vechten voor officiële erkenning. Moet het Urkers dat ook doen? Donderdagavond 14 februari organiseert de dialectkring Urk met (en in) de bibliotheek een avond over het Urker dialect. De onvolprezen website Opurk.nl meldt daarover:

Rien van den Berg in de bibliotheek
De SCAB en Stichting Urker Taol organiseren donderdag 14 februari een avond met Rien van den Berg in de bibliotheek. De coauteur van ‘Dat is andere taal’ vertelt over het boek, waarin het Urker dialect een grote plaats inneemt. Verschillende vragen over dialecten, en het Urkers in het bijzonder, komen aan bod. Na de pauze geeft Stichting Urker Taol een heuse inburgeringscursus aan de burgemeester, die onder andere woorden moet ontrafelen. Ook andere aanwezigen mogen meedoen met de ‘taaltest’. De onderdelen worden afgewisseld met Urker columns (150tigertjes).

Kosten voor de bijeenkomst bedragen vijf euro en zijn te koop in de bibliotheek. Donateurs van de SCAB en Stichting Urker Taol kunnen een gratis kaart afhalen. Iedereen die op de avond zelf donateur wordt, mag alsnog gratis naar binnen. Aanvang is acht uur, iedereen is van harte welkom.

© 2012 Rien van den Berg